Rätt klädd på galan

Att gå på finare tillställningar som galor är fantastiskt roligt. Men att klä dig rätt kan vara svårt. Det finns ingen klädkod som heter galaklädsel. Smoking, mörk kostym och kavaj är traditionella klädkoder som kan stå på en inbjudan till en gala. Om du ska på en gala ska du gå in på https://www.na-kd.com/sv för att hitta den rätta outfiten. I deras sortiment kan du hitta allt du behöver för en galakväll, det finns allt från glittriga klänningar till stilrena kjolar i midimodell. Du kan komma i rätt feststämning med en glittrig fodralklänning eller en satinklänning därifrån. Oavsett vad du gillar hittar du alltid de senaste trenderna där oavsett säsong.

Traditionella klädkoder

Om det står mörk kostym eller kavaj på inbjudan ska kvinnor bära mörk kostymklänning, vilket betyder en klänning eller kjol i valfri färg eller mönster. Längden på kjolen eller klänningen bör gå under ditt knä. Det går även att ha ett par festfina byxor som är mer åt det aftonfina hållet. Materialet bör vara finare, som exempelvis siden eller sammet. Vid en stor fest eller gala där det är fler än 20 personer inbjudna kan klänningen vara ankellång. Om du föredrar att bära en kortare klänning kan den vara glittrig. Färg och mönster väljer du efter tycke och smak. Oftast är en sparsam urringning det bästa och gärna att klänningen är diskret i utformningen. När du ska hitta rätt kläder ska du fundera över vad du tycker är fint och vad du tycker att du passar i för färger och mönster. Välj även plagg som du tycker känns bekväma och som framhäver din kropp. Om du är obekväm med klänning väljer du bort det. Du kan även vara trendig och rätt klädd.

Fråga arrangören vid osäkerhet

De traditionella klädkoderna tar inte alla på allvar utan kommer i andra kläder. Om du är osäker hur hårt du ska följa klädkoden som står på inbjudan kan du alltid kontakta arrangören. Det säkraste kortet är dock att hålla dig inom ramarna för vad traditionen för den specifika klädkoden säger.

Leave a Comment

mts_howto