Så lyckas du med galaoutfiten

Har du fått möjlighet att gå på gala? Då har du ett riktigt perfekt tillfälle att klä upp dig från topp till tå. För kändisar och offentliga personligheter är galor något som tillhör vardagen och oftast har man då koll på vilken typ av klädsel som gäller. Ska du däremot gå på din allra första gala kan det vara skönt att få lite modetips på vägen.

Även om det kan låta som en självklarhet att ha på sig finkläder på gala så är det inte alltid lika lätt att hitta de där perfekta plaggen i garderoben. Det är inte ovanligt att vilja ansöka om ett lån eller krediter för att kunna bekosta sig en ny outfit eller kanske för att kunna gå till frisören innan dagen för galan. Idag kan du hitta lån utan UC med många förfrågningar och även om du har betalningsanmärkningar sedan innan. Kom ihåg att alltid låna ansvarsfullt och alltid betala tillbaka i tid. Hitta det bästa lånet för din galaoutfit genom att jämföra på nätet!

Kläder till gala – så ska du tänka

Så vad är det då man ska tänka på när man ska klä sig för gala? Vi har tagit hjälp av experterna och listar här de absolut bästa knepen för att bli redo.

Klädkod – En gala har i många fall en klädkod. Vi rekommenderar att du följer den till punkt och pricka och att du inte försöker klä dig finare eller överglänsa koden. Många tror att det är artigt, men att strunta i klädkoden anses allt som oftast som respektlöst.

Matcha inte varandra – Går du tillsammans med en vän eller en partner så se till att ni inte matchar varandra. Nej, inte ens med någon liten detalj. I många fall uppfattas detta bara som tonårsaktigt eller “barnsligt”.

Handskar – Handskar är mycket vackra accessoarer som kan göra en outfit komplett, men här är det viktigt att styla rätt. Till att börja med bör du aldrig bära ringar eller armband ovanpå handskarna och du ska också se till att ta av dessa när det är dags att äta.

Smink – Det faller sig naturligt att vilja fixa till sminket efter någon timme eller två, men se till att du gör detta på toaletten och inte vid bordet eller när andra människor är omkring dig.

Våga vägra klänning – Klänning är ett naturligt val för många kvinnor, men våga tänka utanför klänningen. Ett tvådelat ensemble är precis lika vackert eller varför inte ett snygg och festfin kjol med en överdel i ett motsatt material. Att mixa spets med hårdare tyger som läder är väldigt trendigt!

Leave a Comment

mts_howto