Galakläder för hela familjen

Galaklädsel kan uppnås på flera olika sätt och beror dels på vad för slags gala det handlar om, dels på vem som ska bära den. Är du en ung skådespelare på väg upp som ska gå på galapremiär på din första film eller är ni ett kompisgäng som ska titta på Oscarsgalan hemma med bubbel och kul outfits? Ska jobbet ordna en galamaskerad eller ska småttingarna följa med på finfest?

Det som framförallt utmärker galaklädsel är att det är frågan om utmärkande plagg som du inte ser till vardags. Ett annorlunda snitt, extra glitter och glam eller kul accessoarer är alla typiska för galakläder. Välj bland ett stort och prisvärt sortiment hos https://www.johnells.se/ där du hittar kläder för stor som liten från kända varumärken som passar utmärkt till galor och andra tillställningar.

Gå all out!

Är du inte rädd för uppmärksamhet är galan det perfekta tillfället för att visa upp din bästa och mest glamorösa sida. Vem minns inte Jennifer Lopez in sin skira, gröna Versace-kreation på Grammisgalan år 2000? Det må ha gått 20 år sedan dess, men den anses fortfarande vara ett av de stora mode-ögonblicken i galahistorien och i kretsarna kallades den för That Dress, ”Den där klänningen”, snarare än ”klänningen som Lopez hade på sig”. Versace är en riktig klassiker på röda mattan och i en figurnära kreation med skarpa mönster blir du kvällens stjärna.

En annan ”regel” för röda mattan är att du inte behöver vara måttlig. Om det är något tillfälle där du aldrig kan få för mycket glitter är det just på en gala. Så vira runt en boa och på med tiaran – det är nu du har ditt tillfälle! Du kan också göra som Kris Jenner och satsa på en snygg kostym med tillhörande hatt. Tufft och smickrande för alla åldrar.

Spännande snitt

Vid en gala är det också kul att satsa på kläder som är skurna på lite annorlunda sätt. En kort klänning med enorma ärmar i puffmodell, en lång slits på kjolen eller en smal men mycket djup urringning är alla perfekta, för att inte tala om modeller med en bar axel. Kombinera med passande håruppsättningar där du till exempel kan välja på långa Angelina Jolie-lockar eller en stram svinrygg eller knut a la Audrey Hepburn.

Accessoarerna är också viktiga. Har du mycket naken hud är det alltid vackert med pärlor eller stenar som löper utmed din kropp, medan en mer påklädd look lyfts med så kallade statement-smycken som syns på långt håll.

Barnens favoriter

För barn är det inte riktigt lika viktigt att hela outfiten är superglamorös men däremot kan det vara kul för dem med snygga, bekväma kläder i kombination med kul accessoarer. Ge småkillarna tuffa jackor med halsdukar i superhjältarnas mönster eller låt tjejerna ha coola kepsar med strass. För yngre barn är det också viktigt att de får ta med sig sina gosedjur eller dockor och de vill säkert också gärna klä upp sig lite extra till festen.

Leave a Comment

mts_howto