Skandalösa galor

Handen på hjärtat visst är det lite kul när det sker en skandal? Inte hemska händelser där människor råkat illa ut, utan de där skandalerna som involverar någon kändis som uppfört sig pinsamt eller haft på sig en oavsiktligt alldeles för avslöjande klänning!

Varje år anordnas det massor av galor över hela jordklotet, och det är närmast oundvikligt att det inte händer något skandalöst med jämna mellanrum. Skvallertidningarna skålar i champagne varje gång det inträffar något oförutsett på galan då inget säljer så bra som en riktigt saftig skandal.

Kläder som chockerat

När kändisar är hemma till vardags är de i princip precis som alla andra, De klär sig normalt och avslappnat, och går omkring med håret i hästsvans och fotriktiga birkenstock skor och sandaler. Många av de allra

största namnen har dessa sköna fotklädnander på sig dagligen, inklusive Oscarsvinnare som Julianne Moore och Gwyneth Paltrow.

När de är på väg till galan är celebriteterna dock stylade till tänderna och många väljer avsiktligt att sätta på sig kläder som kommer att bli omtalade. Det talas fortfarande om ”den där” klänningen som Jennifer Lopez hade på sig på Grammisgalan år 2000; en grön kreation av Versace av skir chiffong med en extremt djup urringning som väckte mer uppmärksamhet än galan själv. Ingen hade lagt märke till Hugh Grants dåvarande flickvän Liz Hurley förrän hon dök upp i en slimmad, svart Versace känning som hölls ihop med stora säkerhetsnålar på premiären till Fyra Bröllop och en Begravning år 1994.

Pinsamma stunder

Det är inte bara kläderna som kan verka skandalösa vid galor och premiärer utan ofta är det kändisarna själva som gör bort sig på olika vis. År 2009 skulle den relativt nya sångerskan Taylor Swift ta emot ett pris på den berömda MTV Video Music Awards då scenen stormades av en ursinnig

Kanye West som ryckte åt sig mikrofonen och utannonserade att Beyoncés video var bäst det året. West har bett om ursäkt för sitt beteende sedan dess, men stunden – den glömmer ingen.

Även på svenska galor har artister fått Tv-publiken att vrida sig i soffan av skräckblandad förtjusning. År 1992 hölls Grammisgalan och pris utdelades till gruppen Popsicle, vars medlemmar passade på att

önska död åt dansbandet Arvingarna, och under de följande veckorna debatterades händelsen mer än galan och de övriga priserna.

Skam på Oscarsgalan

Oscarsgalan måste väl ändå räknas som galornas gala, men inte ens den har varit förskonad från sura skandaler. För bara några år sedan utannonserade Warren Beatty fel film som årets bästa och försvann illa kvickt innan galan var över, och år 2017 kollapsade inte bara Matt Damons stol utan han kallades desstom Ben av presentatören. Vem minns inte Denzel Washingtons besvikna min när han inte kammade hem vinsten? Det kan hända de bästa, och galorna är inget undantag.

Leave a Comment

mts_howto