Anordna en gala och samla in pengar

Att anordna en gala är ett smart sätt att samla in pengar till en organisation. Du vill hjälpa människor i Ukraina eller så är du engagerad i en idrottsförening eller håller på med hemlösa djur. Det finns många goda ändamål att samla in pengar till.

Insamlingsgala

En insamlingsgala är en lite finare tillställning där besökarna betalar för att få delta. Det kan vara en gala med middag, show eller musik. Vissa galor har också en välgörenhetsauktion. Under galan bjuds gästerna på en god upplevelse, som mat och musik, och får veta mer om själva ändamålet. Det är många som tycker att det är meningsfullare att gå på en insamlingsgala där ens närvaro hjälper människor eller djur, än att bara gå på en vanlig middag eller musikshow.

Var kan man köpa tårtdekoration?

För att samla in så mycket pengar som möjligt är det smart att anordna en så billig gala som möjligt. Baka tårtan och laga maten själv. Var kan man köpa tårtdekoration? Ett bra ställe att börja på är hos Partytajm som har allt du behöver för festen: ätbara dekorationer, roliga kakformar, ballonger, dekor och allt för att kunna duka snyggt. Genom att handla online sparar ni som organiserar galan både mycket tid och penar, förutom att ni får hem allt på en gång. Så svaret på frågan Var kan man köpa Tårtdekoration? är Partytajm.

Planera galan

En gala är ju ett litet större event och därför bör ni börja planera i tid. Först och främst måste ni besluta vad ni ska göra på galan: bjuda på mat, ha en auktion, tårtkalas, musik, inbjuden gäst eller någon slags uppvisning? Sedan behöver ni bestämma datum och boka lokal. En sportklubb eller kyrka har egna lokaler som är användbara, men ett katthem kan behöva boka en restaurang eller en annan lokal. För det tredje måste ni göra reklam för galan och bjuda in. Inbjudan och marknadsföring går hand i hand. Det är smart att börja skapa snygga inlägg om galan på sociala medier i god tid. Så att många hinner höras talas om eventet och bli intresserade.

Bjud in till galan

Ni kan tänka på två sätt när ni ska bjuda in till galan: personliga inbjudningar eller allmänna inbjudningar. Det går också att kombinera personliga och allmänna inbjudningar. Om ni är en förening kan ni börja med att skicka ut en personlig inbjudan till alla föreningsmedlemmar. Om de fyller alla platser behöver ni ingen allmän inbjudan. Men om ni har mycket plats är det smart att försöka bjuda in så många som möjligt. Hur er inbjudan ser ut påverkar hur galan kommer att uppfattas. Gör fina inbjudningskort eller skapa en fin digital inbjudan i till exempel Canva.

Förbered galan

Att anordna en gala är mycket praktiskt. Ni ska få ihop ett bra program. Laga mat eller anordna catering. Dekorera och placera ut stolar. Städa och se till att allting finns. Ni behöver ljudutrustning, mikrofoner och högtalare. Därför är det klokt att förbereda så mycket som möjligt i tid och helst vara ett större gäng som hjälps åt under själva galakvällen.

Leave a Comment

mts_howto